Regionalny hit

Autor: 
inf. Marta Zilbert

Podczas Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra Food 2010, które odbyły się w Poznaniu w dniach 11-16 września, przyznane zostały, już po raz dziesiąty, statuetki „Perła” – najwyższe odznaczenia w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów.
Nagrody przyznawane są najlepszym regionalnym produktom i potrawom z każdego województwa. Ideą konkursu jest poznanie i udokumentowanie polskich regionalnych produktów żywnościowych, promocja narodowych specjałów, a także przygotowanie producentów do uczestniczenia w systemach jakości żywności, zarówno na szczeblu unijnym, jak i krajowym.
Za najlepszy produkt regionalny Województwa Dolnośląskiego uznano w tym roku pstrąga wędzonego Danuty i Mariana Ćwikłów z „Pstrąg-Mar” w Ścinawce Średniej. Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!

Wydania: